Вести

Хркаловић ухапшена на основу доказа

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је бивша државна секретарка Диана Хркаловић ухапшена, како му је рекао министар са којим се чуо, на основу доказа које данас поседују надлежни органи везано за чувено убивство на шинама Властимира Милошевића.

Указао је да се она терети да је заменила ДНK како неки људи не би били кажњени и да за то постоје докази.

"Мислим да је то био довољан правни основ за хапшење. Знам шта смо добили од људи који су сведочили. Одмах су реаговали надлежни органи. У оператвном смислу знамо ко је извршио ликвидацију Валстимира Милошевића. Мислим да полиција оперативно недвосмислено, не само да има сазнања, него и непоредне доказе. У полицијском смислу је чисто, да ли ће у правосудном бити видећемо“, рекао је он за ТВ Прва.

Вучић је изразио задовољство да у последњих девет месеци није било мафијашког убиства у Београду и Србији, па чак ни покушаја мафијашког убиства.

"Задовољан сам због тога како смо успели великој криминалној хоботници да исечемо главу и сачувамо безбедност грађана“, подвукао је он.

Упитан за клан Вељка Беливука рекао је да се ради о опасном криминалном клану који је имао своје надређене пре свега из Црне Горе одакле долази тај клан.

"Ми смо пратили трагове и после покушаја убиства у Украјини, па и овде у вези убиства Милошевића. Надлежни све знају. Грађанима би поручио само препустите надлежнима да раде свој посао. Ствари се крећу у добром смеру, а добар смер је да се зна да убице не могу да буду некажњене за своја злодела“, нагласио је Вучић.

Вучић је истакао да убиство у Србији не може више проћи некажњено, јер ова земља никоме то право неће дати.

Што се Диане Хркаловић тиче казао је да се остави на тужилаштву да одлучи за шта ће бити терећена.

Izvor vucic.rs