Вести

Хвала на свему што чиниш за промоцију Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са прослављеним холивудским глумцем Џонијем Депом и представницима Jерволино студија "(Iervolino Studios)", који бораве у Београду поводом промоције анимираног серијала произведеног у Републици Србији за глобалну дистрибуцију "Puffins Impossible".

Серијал је креиран у студију за производњу анимираних садржаја "Iervolino Studios" Андреа Jерволина и Монике Бакарди, оснивача матичне компаније "Iervolino&Lady Bacardi Entertainment (ILBE)", а продукцију потписује "Archangel Digital Studios(ADS)" Милоша Биковића. Серијал је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

“Производња оваквог серијала није важна само за "Iervolino Studios" и "Archangel Digital Studios", који су партнерски изнели овај пројекат, већ и за српску креативну индустрију, као и за промоцију наше земље у свету“, истакао је председник Вучић и нагласио да ће у знак захвалности за поштовање које указује Србији, као и због бројних пројеката који у нашој земљи запошљавају велики број младих људи, одликовати Џонија Депа на свечаној церемонији на Дан државности Републике Србије.

“Почаствован сам одлуком да будем награђен орденoм за заслуге. Биће ми велика част да дођем у Србију 15-ог фебруара и присуствујем свечаној церемонији. Наставићу да радим на промоцији ваше дивне земље”, истакао је Џони Деп захваливши се председнику Вучићу на указаној части.

Председнику су, поред Џонија Депа, пројекат представили и Андреа Jерволино, Моника Бакарди и Милош Биковић.

У току недеље свечано ће бити отворен и огранак "Iervolino Studios" у Београду.
“Србија је једно од најинспиративнијих тржишта на којима "ILBE" послује. Производња "Puffins Impossible" серијала је доказ да имамо способан и посвећен тим спреман за пројекте светског ранга. Отворили смо читав сектор посвећен постпродукцији и визуелним ефектима, те наши планови иду даље од производње анимираних садржаја. Наш циљ је да Србија постане Холивуд”, рекла је Моника Бакарди, суоснивачица компаније "Iervolino and Lady Bacardi Entertainment" и "Iervolino Studios".

Izvor vucic.rs