Вести

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА , Одржани у селу Читлук, 17.10.2021.године

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА , Одржани у селу Читлук, 17.10.2021.године у општини Сокобања Организовани за села: Раденковац, Ново Село, Језеро, Николинац, Блендија, Дуго Поље, Врело, Сесалац, Милушинац, Богдинац, Левовик и Церовица
У НЕДЕЉУ 24.октобра, МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА биће одржани у Белом Потоку где учествују села: Ресник, Поружница, Трубаревац, Врбовац, Рујевица, Жучковац, Јошаница, Трговиште, Врмџа, Мужинац и Шарбановац. и опробати у спортским дисциплинама, али и другим културно уметничким активностима.
Покровитељ манифестације је Министарство за бригу о селу, а организатор Општина Сокобања.

У недељу је у Читлуку 17.10.2021.године, одржан први од два дела Михољских сусрета села. Идеја манифестације је да се кроз дружење, забаву, културу и спорт побољша друштвени живот мештана у руралним срединама.
У спортском делу манифестације одржано је такмичење скок у даљ из места, бацање камена са рамена, трка у џаковима, надвлачење конопца а најбољи у свакој дисциплини били су:
-Скок у даљ:1. Петар Милошевић - Читлук - 246цм 2. Стефан Милутиновић - Милушинац - 235
3. Саша Јовановић - Језеро - 232цм
Бацање камена: 1. Саша Јовановић - Језеро - 8,00м 2. Жељко Трифуновић - Читлук - 7,38м
3. Немања Гавриловић - Милушинац - 6,88м
-Трка у џаковима: 1. Немања Гавриловић - Милушинац2. Стефан Милутиновић - Милушинац
3. Драган Петровић - Језеро
-Надвлачење конопца - екипно:1. Гарча – Милушинац
2. Младост - Читлук 3. Мрк - Читлук
У културно-забавном делу манифестације: наступ КУД-ова, такмичење у причању здравице, такмичење у музицирању, тамичење у рецитовању шаљиве народне поезије и игранка.
-Kултурно забавни програм-
КУД Младост Читлук је својом игром као домаћин отворио Kултурно забавни програм а Мила Јогрић из Милушинца поздравила госте причањем најбоље „Женске здравице“ док је најбољу шаљиву песму рецитовао Милош Мики Вељковић из Читлука.
У наступу „музицирање“ најбољи је био дует хармоникаша Андрије и Драгана Живановића из Читлука а друго место освојио је Марко Видојковић из Богдинца док је трећи био Стефан Станковић из Читлука и обоје су свирали на хармоници.
Изворна народна песма „Зајди зајди“најбоља је била у интерпретацији Стефана Станковића из Читлука, у оштрој конкуренцији друга је била Бранкица Миладиновић песмом „Бул бул ми поје“ а треће место је освојио Драган Живановић „Рударевом песмом“.
На крају културног дела КУД Слемен из Милушинца је одушевио публику и направио добар увод за забавни део-игранку која је ускоро уследила .
Најбољима у такмичењима и најзаслужнијим за одржавање ове манифестације, захвалнице су доделили: Владимир Миловановић заменик председника општине, председник Скупштине општине Владан Петковић, и члан општинског већа Општине Сокобања Славиша Крстић.

Организатор: Општина Сокобања Покровитељ: Министарство за бригу о селу