Вести

Србија данас промовише мултилатерализам

Председник Србије Александар Вучић поставио је данас на Инстаграм профилу видео снимак модерног српског оружја уз поруку да Србија данас промовише мултилатерализам.

"Наши дипломатски напори верујем да су препознати у целом свету у покушају да промовишемо мир и стабилност. Зато је српска држава кроз све фазе свог трајања била позната по одбрамбеној индустрији. У свету интереса нема милостиње за слабе. У свету интереса постоји поштовање за оне који су снажни и зато је важно да развијамо нашу одбрамбену индустрију да бисмо могли да управо чувамо мир и стабилност, да не бисмо могли да будемо понижавани и да не бисмо могли да будемо угрожавани", поручио је Вучић.

Он је додао да је Србија много напредовала на одбрамбеном плану.

"Људи не примећују шта је то што смо урадили у претходном периоду за нашу земљу. Колико смо напредовали, колико нових фабрика одбрамбене индустрије имамо, колико нових производа имамо. Успели смо да војску и војну индустрију у претходних неколико година ставимо на пиједестал народног поверења који им, не само због историјских заслуга, свакако припада. Много тога се мења и идемо у корак са светом", навео је председник Србије.

Izvor vucic.rs