Вести

Владимир Миловановић једногласно изабран за председника ОО СНС Сокобања

Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања, на јуче одржаној изборној скупштини Општинског одбора Српске напредне странке Сокобања, једногласно је поново изабран за председника Општинског одбора ове странке у Сокобањи.

Владимир Миловановић је 2015. године именован за повереника Општинског одбора Српске напредне странке, а први пут је за председника општинског одбора изабран 2018. године. У свом обраћању присутнима он им се пре свега захвалио на указаном поверењу да и у овом мандату буде на челу локалног одбора најјаче политичке странке.

− Подршка коју сте ми данас дали говори ми да цените моју, али ништа мање ни посвећеност мојих сарадника и свих нас у страначкој организацији, да следимо одговорну, домаћинску и економски оправдану политику коју пропагира и успешно спроводи наш председник Александар Вучић и Влада Републике Србије − рекао је реизабрани председник ОО СНС Сокобања.

Миловановић је рекао да је од почетка имао неколико јасних циљева, а први је да оправда поверење свих оних који су га изабрали и именовали за ову функцију.

− Други циљ ми је био стварање снажне страначке инфраструктуре, чију ће окосницу чинити млади и образовани људи, спремни да одговоре изазовима и постављеним задацима. С тим у вези са поносом истичем да смо захваљујући помоћи Владе Републике Србије и тадашњем премијеру, а данашњем председнику Републике Србије, Александру Вучићу омогућили запослење преко 300 наших суграђана различитих образовних профила и у великој мери решили вишедеценијски проблем незапослености у нашој општини − истакао је Миловановић.

Према његовим речима, један од циљева била је и брига према оним социјалним категоријама о којима претходне власти нису уопште водиле рачуна, као што су најстарији суграђани, пољопривредници, самохране мајке, припадници ромске националне заједнице и осталих мањина у нашој општини.

Миловановић је нагласио и значај капиталних инвестиција реализованих у протеклом периоду у Сокобањи, од којих је набројао неке попут: реконструкција водоводне мреже и замена дотрајалих водоводних цеви, изградња атмосферске канализације која ће бити настављена, асфалтирање улица и изградња тротоара чиме је побољшана безбедност свих учесника у саобраћају као и постављање видео надзора.

− Комплетан инфраструктурни напредак Сокобање привукао је и велики број инвеститора који не само да богате туристичку понуду Сокобање већ се отварају и нова радна места за наше грађане. Оно што карактерише период нашег мандата је решење имовинско-правних односа који су деценијама били камен спотицања физичким и правним лицима да своје пословање и инвестиције реализују у Сокобањи − рекао је Миловановић.

Он је истакао да је оно чиме се посебно поноси странка на власти јесте достизање високог нивоа квалитета наших грађана. Посебна пажња посвећена је издвајању финансијских средстава за повећање социјалних давања и помоћ онима којима је најпотребнија као и унапређење у области културе.

− Наша општина је једна од ретких, посебно у овом делу Србије која обезбеђује бесплатне уџбенике за све ученике основне школе. Ученике основне школе који су школску годину завршили са свим петицама прошле године наградили смо новим бициклима. Са награђивањем основаца са најбољим успехом наставићемо и даље. Ове године смо први пут до сада донели неопходне локалне прописе за стипендирање најбољих ученика и студената посебно из области која представљају дефицитарна, а тражена занимања у Сокобањи − рекао је он.

Како је истакао Миловановић, реализацијом постављених циљева уз подстицаје и развој изузетних туристичких потенцијала, Сокобања је постала економски стабилна општинска заједница са великим развојним потенцијалима.

− Да би све ово остварили потребно је да доследно спроводимо политику нашег председника Александра Вучића која указује да се једино одговорним и преданим радом могу гарантовати перспективна и сигурна будућност наше општине и Републике Србије − рекао је Миловановић.

Изборној Скупштини која је одржана у сали биоскопа „Моравица” поред делегата, великог броја чланова странке, представника других странака, присуствовао је и члан Председништва и Извршног одбора СНС-а, Лука Петровић.

Скуп је отворила народна посланица Јана Матеовић, а поред реизабраног председника ОО СНС Владимира Миловановића, присутнима су се обратили и Миодраг Николић, председник општине Сокобања и Драгана Костић, некадашња посланица СНС.

Извор: СОКОпрес