Вести

Стручна пракса у Италији

У хотелима, ресторанима и фирмама у Милану овога маја клијенте ће услуживати и сокобањски средњошколци који се образују за куваре, хотелијере и финансијске администраторе. Прилику да отпутују у Италију на двонедељну праксу пружио им је пројекат „Нови изазовиˮ у оквиру програма Еразмус плус.

Некада теферич, а сада излет у природу као Првомајски уранак

Општину Сокобања за првомајски празник посети велики број туриста. Било је гостију који су већ на пансиону, али и оних излетника који су у Бању дошли за првомајске празнике. Све њих осим споменичког наслеђа, привукла је богата природа и тај амбијент који се може доживети само на овим просторима.

Нова признања за жене из Читлука

Удружење жена Етнос-С из Читлука надомак Сокобање, учествовало је на изложби националне кухиње „Залогај југаˮ у Нишу и још једном оправдало свој труд. Са тог окупљања удружење је донело више признања у неколико категорија.

Добро вече Сокобањо: Адил привукао велики број гостију и обожаватеља

Туристичку понуду Сокобање за 1.мај традиционално обогате и концерти популарних певача. Ове године вечерње сате у Сокобањи обележио је и концерт Адила Максутовића на летњој позорници „Врелоˮ, пред великим бројем посетиоца и обожаватеља овог певача популарене музике.

Најуспешнији на републичкој смотри

Регионална смотра фолклора одржана крајем прошле седмице на сокобањској летњој позорници очекивано је изазвала интересовање јавности. Сам дефиле око 300 учесника кроз Бању је био догађај који је мештанима и многобројним гостима изазвао осмех задовољатва што ови млади људи чувају и негују традиционално народно коло.

У Сокобањи је данас почео 14. Сајам цвећа, украсног шибља и садног материјала

Сокобања је своју туристичку понуду обогатила садржајем који је прикладан пролећу. Камено шеталиште данас је постало прелепо место које радо посећују домаћини или гости, а претежно припаднице лепшег пола. Ради се о 14. Сајму цвећа, украсног шибља и садног материјала, који је данас почео и трајаће до другог маја.

Министарство Дому здравља: Нови санитет за хитну помоћ

Сокобањско здравство, а пре свега његов примарни део, може се похвалити са још једним новим санитетским возилом. Запослени у Дому здравља су јавности представили савремено санитетско возило, овог пута добијено донацијом Министарства здравља Републике Србије.

Pages