Вести

Чуваћемо мир, али ако нападну мораћемо да заштитимо народ

Чуваћемо мир и стабилност, готово по сваку цену, али ако не будемо имали излаза, ако нас нападну, буду убијали људе, као што су данас замало учинили, мораћемо да заштитимо наш народ, поручио је данас после подне у Kраљеву, обраћајући се припадницима жандармерије председник Србије Александар Вучић.

“Оно што вам кажем да ћемо да заштитимо наш народ значиће да ћемо да победимо. Нема предаје, нема повлачења“, подвукао је он.

Вучић је се припадницима жандармерије обратио са “српски јунаци“ и казао да је дошао у Kраљево да их обиђе и каже хвала за све што су увек чинили у одбрани наше отаџбине, штитећи њене вредности и њен интегритет.

“Хвала на томе што сте увек били ту уз нашу земљу и када су поплаве, пожари и када је била земља нападнута, што никада нисте тражили изговор, лакше решење, већ сте служили својој земљи и народу. Уз велико хвала желим да вам кажем будите спремни, радите, вежбајте, а ми ћемо дати све од себе да вама и вашим породицама живот олакшамо, да плате буду веће, да решавате стамбене проблеме, да имате сигурну будућност за себе и децу“, нагласио је он.

Вучић је казао да је уверен да ће они, уколико држава позове, а држава ће дати све од себе да не дођу у ту позицију, штитити наш народ и да ће своју свету обавезу обавити на најчаснији начин.

Припадници жандармерије су се председнику обратили песмом “Христе Боже“, која је компонована за филм “Бој на Kосову” по драми академика Љубе Симовића.

Претходно је Вучић, у Рашки, разговарао са Србима на KиМ, којима је обећао да ће држава бити уз њих, али и позвао да добро размисле пре него што донесу било какву одлуку колико ће та одлука да кошта целу Србију.

Izvor vucic.rs