Вести

Дан општине без најављених догађаја

Иако је планирано да обележавање Дана општине Сокобања ове године траје четири дана и то од 20. од 23. јуна, због тренутне ванредне ситуације на територији општине све планиране активности се отказују.
Према речима организатора ових догађаја, све активности се отказују, док је додела јавних признања најуспешнијм ученицима одлажена до даљег.

Иначе, поводом обележавања 186 година од почетка организованог туризма у Сокобањи и Србији, када је написан први српски ваучер и Дана општине Сокобања, локална самоуправа и Туристичка организација Сокобања (ТОСБ) припремили су богат културно-уметнички програм.

Првог дана у уторак 20.јуна било је планирано да обележавање Дана општине почне доделом признања најбољим ученицима Средње школе „Бранислав Нушић”, а потом и отворање изложбе „Андрић у Сокобањи”. Истог дана Аматерско СБ позориште требало је да одигра представу „Моја жена се зове Борис”.

Другог дана, на сам Дан општине Сокобања, требало је да се одржи Финале купа Сокобање утакмица између ФК Требич и ФК Озрен, док би манифестациони, односно ревијални део на Летњој позорници „Врело” отворио Дечји хор „Соколићи” након чега би уследио концерт Ане Станић и Иване Петерс.

Трећег дана обележавања Дана општине требало је да буде уприличена додела признања најбољим ученицима Основне школе „Митрополит Михаило”, а увече да се одржи стенд ап шоу Крушевац гета – Краљица Снежана прва.

Када је реч о спортским догађајима планираним за петак, односно четврти дан, и они су такође отказани.

Извор: СОКОпрес