Вести

Хуманост на делу

17.02.2014.године, председник Савета здравства ОО СНС Сокобања др Славољуб Јовановић, интерниста са медицинским тимом у саставу:др Мирјана Живановић, педијатар, др Славиша Антонијевић, пулмолог и медицински техничари Славољуб Ђорђевић и Бисерка Лепојевић су обишли најудаљеније месне заједнице на територији општине Сокобања, Језеро, Ново Село и Раденковац. Током акције вршено је мерење крвног притиска, шећера у крви, педијатријски и општи здравствени прегледи. Подршку овој акцији дали су чланови СНС из Сокобање, као и секретар ОО СНС и потпредседник Савета за бригу о деци и популацији, Виолета Вељковић. У месним заједницама Ново Село и Раденковац уз лекарске прегледе вршена је подела пакета са основим животним потребштинама, старачким и социјално угроженим домаћинствима.

    У разговору са грађанима договорено је да ће приликом доласка код лекара у Дом здравља увек имати лекарски преглед без обзира да ли имају или немају заказано код изабраног лекара, и да нико не сме бити враћен!

    На тај начин смо изашли у сусрет становницима ових месних заједница и тиме им омогућили ефикасније пружање лекарске помоћи.