Вести

Из Врњачке Бање вратили се са прегршт медаља

Карате клуб Озрен „Соко-топ” је на отвореном првенству Врњачке Бање „Врњачка Бања Опен 2023.” забележио успех са којим се може поносити. Од осам такмичара, који су учествовали на овом турниру, дечица су успела да се изборе за 6 медаља. Тачније, четири бронзане и две сребрне. Сребро су освојиле Ивана Павловић и Милица Миладиновић, бронзану медаљу: Алексеј Митровић, Велика Транде, Неда Радојковић, Бошко Јанковић, Василије Пилиповић.

− С обзиром да су нам у току године такмичарске дестинације удаљене и путовања су нам јако дуга, по неколико сати, учешће на овом турниру због близине је представљало право задовољство. Ништа лепше него, када се на последњем такмичењу у сезони, наши такмичари оките медаљама – каже Ивана Занфировић, тренер карате клуба.

Такмичење у Врњачкој Бањи је одржано 11. јуна. Оно је за сокобањске каратисте било и последње такмичење у првом делу сезоне, пошто у клубу кажу да немају новца за учешће на Купу Србије и да су путовања на турнире претежно финансирана средствима родитеља.

Наша саговорница оцењује резултате клуба успешним и истиче заслугу самих такмичара.

− Морам да кажем да сам јако поносна на наше клинце. На њихову озбиљност, на њихову младост. Са толиком озбиљношћу приступају сваком такмичењу да је то невероватно, са њихове стране. Да ли је то до васпитања родитеља, да ли до нашег приступа у раду са децом. Јако су озбиљни – констатује Занфировић.

Извор : СОКОпрес