Вести

Јуче на седници Скупштине општине: Промене у Савету за безбедност

Извор - СОКОпрес

Одборници Скупштине општине Сокобања су на данашњој седници разрешили и именовали два члана Савета за безбедност. Прописано је да чланове Савета посебним решењем именује Скупштина општине Сокобања из редова представника Скупштине општине, полиције, правосуђа, здравства и социјалне заштите, просвете, спортских удружења, привреде, медија и других структура неопходних за реализацију Пројекта.

Сходно томе, због престанка мандата, чланови овог скупштинског тела нису више Александра Марковић и Саша Дрљача. Њих ће у Савету заменити Милена Раденковић-Гаћеша из Сокобање, заменик начелника Општинске управе општине Сокобања и Ана Вељковић из Сокобање – представник Јавно комуналног предузећа „Напредак” Сокобања.

Скупштина је именовала Дејана Стојановића, дипломираног просторног планера из Ниша, за члана и председника Комисије за планове, а разрешила Бранислава Гајића, дипломираног инжењера грађевине из Сокобање.

Локлани парламент је донео и Одлуку да Општина Сокобања приступа изради Локалног антикорупцијског плана општине Сокобања за период од 2023.-2027. године. У циљу израде ЛАП-а, Општинско веће општине Сокобања, по расписаном јавном позиву, именоваће радну групу, чији ће задатак бити израда Локалног антикорупцијског плана општине Сокобања.