Вести

На Кросу РТС-а око 600 сокобањских ђака

Око 600 сокобањских ђака од првог до четвртог разреда придружило се својим вршњацима на традиционалној трци „Кроз Србијуˮ која је одржана последњег радног дана протекле недеље. У оквиру Кроса РТС-а истовремено су потрчали ђаци у свим градовима, општинама и селима у Србији, а ова манифестација у Сокобањи је одржана на теренима Спортско рекреативног центра „Подинаˮ. По речима Дарка Павловића, помоћника директора Основне школе „Митрополит Михаилоˮ, ово је добра прилика да деца изађу из кућа и да се одвоје од компјутера и мобилних телефона.
– Битно је да изађу у природу и на сунце, због њих највише. Недавно смо имали и игре младих које су се одржале пети пут у Сокобањи. За разлику од протеклих година ове године су на играма младих учествовала само деца из наше школе и било је врло успешно. Било је одлично организовано и наше екипе које су победиле иду на међуокружно такмичење које се одржава у Сурдулици – каже Павловић.

Поред ових редовних активности, запослени у сокобањској основној школи ангажовани су на унапређењу спортских активности младих.

– Покушавамо да децу подстакнемо да се што више баве спортом. Осим Игара младих и Кроса, прошла недеља је била недеља спорта где су се ученици такмичили у разним дисциплинама, у зависности од разреда у коме се налазе. Циљ нам је да што више деце почне да се бавити спортом, било којим, да их извучемо из куће и да се друже што више. Радићемо на томе и надаље и надам се да ћемо успети – додаје Павловић.

Према прелиминарним резултатима на Кросу РТС-а трчало је 377.796 предшколаца и ђака. Генерални покровитељ 32. Кроса је Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Спортским савезом Србије и Савезом атлетских талената.

Извор СОКОпрес