Вести

Најважније за Србију је то да ми чувамо националне и државне интересе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да нас Грчка уверава да неће да призна тзв. Kосово и додао да наредних дана следе велике и важне консултације по питању Kосова и Метохије.

Вучић је за ТВ Пинк, на питање о спекулацијама да би Француска могла да преузме "палицу" у вези дијалога Београда и Приштине, одговорио:

"Разговараћу наредних дана. За нас је важно да ми чувамо наше националне и државне интересе, а о свему другом наредних дана".

Kако је рекао, биће великих и важних консултација, у Београду, а затим очекује и наставак дијалога у Бриселу.

Упитан за наводе да би Француска могла да предложи привремени споразум по којем би север KиМ добио аутономију, а СПЦ посебан статус, у замену за признање Грчке и визну либерализацију за Kосово, рекао је:

"Можемо наредних дана о томе. Не бих унапред говорио и пре него што нешто знамо".

Додао је да је било неких промена у односима Атине и Приштинe.

"Очекујем да видим, пошто је било неких промена у односима, да ли је у питању само трговинска канцеларија или постоји ''поинт оф" интерес између Приштине и Атине. Видећемо како то иде, па ћемо обавестити јавност", рекао је Вучић.

На спекулације да би Грчка могла да призна Kосово, каже да нас та земља уверева да то неће учинити.

"Они нас уверавају да неће да признају, а ове ствари које смо видели нису за нас свакако најбоља вест. Видећемо, обавестићемо јавност о томе", рекао је Вучић.

Разговараћемо и о нашим проблемима

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић најавио је данас да ће на седници Главног одбора његовe странке у суботу прва тема бити уједињење са СПАС-ом Александра Шапића, али и да ће бити речи о проблемима.

"Прво ћемо да разговарамо о уједињењу са СПАС-ом, затим о плановима и програмима, пре свега "Србија 2025", јер то је оно што нам треба", објаснио је Вучић за ТВ Пинк.

Kазао је да ће, за разлику од других, на Главном одбору СНС бити речи и о проблемима у странци.

"Нема породица у којима нема и проблема, а тако је и код нас", додао је он.

Вучић је, на питање да ли ће бити неко позван на одговорност, казао да то може да се учини на свакој седници.

На питање како коментарише писање појединих медија да је СНС претрпео пораз на изборима за месне заједнице у општини Сечањ, Вучић је објаснио да се тог дана бирало 1.188 одборника, а да је СНС добио 1.100 места.

"Од преосталих одборничких места Савез војвођанских Мађара освојио је 40, а сви остали заједно 48 места. Ако то људима није довољно јасно онда не знам. Али наредни пут ћемо на сваком месту победити. Овакви избори су добри, јер показују где побеђујемо, где имамо лоше људе, и где морамо да мењамо ствари", нагласио је он.

Вучић је поручио опозицији да се слободно радују малом броју одборничких места која су добили.

Izvor : vucic.rs