Вести

Одржан још један успешан турнир у џудоу

Други међународни турнир у џудоу „Сокобања опен 2023”, који је минуле суботе одржан у Спортској хали Средње школе „Бранислав Нушић” окупио је велики број такмичара, како из Србије, тако и из иностранства.

На турниру су учествовале три старосне категорије и то, старији полетарци и полетарке, млађи дечаци и девојчице, као и старији дечаци и девојчице, а за њих су биле обезбеђене и медаље за прво, друго и два трећа места, пехари за најбоље екипе и пехар за свеукупног победника.

Након завршетка химне, присутнима се у име Сокобање обратио Иван Стојковић, генерални секретар Спортског савеза општине Сокобања који је и званично отворио турнир.

− Поштовани љубитељи спорта добродошли у Сокобању на други међународни турнир у џудо-у под називом Сокобања опен 2023. И поред ванредне ситуације, која је проглашена у нашем месту, желим вам пријатан боравак у најлепшој бањи Србије. У име Спортског савеза општине Сокобања поручујем такмичарима да се боре фер и коректно, да поштују противника и себе, и нека најбољи победи− поручио је Стојковић.

Тренер Краљевског џудо удружења „Карађорђевић” из Сокобање и организатор турнира Славиша Милијић задовољан је како је турнир протекао.

− Завршили смо турнир веома успешно. Било је негде око 250 такмичара из 29 клубова. Пријавило се у почетку много више, али сигурно због овог лошег времена и кише су се многи предомислили. Турнир је протекао у доброј атмосфери, није било никаквих повреда, нити инцидената. Све је протекло по протоколу и по плану − рекао је Милијић.

Свеукупни победник турнира је Џудо клуб „Црвена звезда” из Београда, док су домаћини освојили друго место у укупном пласману, односно три златне, седам сребрних и девет бронзаних медаља и једно пето место.

Како каже Милијић, организовати један овакав турнир је велики изазов и велика обавеза. Наравно, једна оваква организација није могла без помоћи родитеља и људи из Џудо савеза Централне Србије.

Извор: СОКОпрес