Вести

Одржана седница СО Сокобања

Јуче је одржана 39. Седница Скупштине општине Сокобања на којој су одборници усвојили први ребаланс буџета у овој години. Известилац по овој тачки дневног реда Сања Богдановић изнела је податке о укупним приходима и расходима буџета.
Одборници су усвојили и прву измену и допуну годишњег програма уређивања грађевинског земљишта као и други ребаланс Програмa пословања Јавног комуналног предузећа у оквиру кога су повећани приходи за повећање прихода за 32.200 милиона динара и расходи за 29.835 милиона динара.

Усвојен је и први ребаланс Програма пословања ЈП „Зеленилоˮ за 2023. годину. Измене обухватају програме из области рада предузећа са укупним увећањем за15.207.284 динара. Уједно је умањен износ планираних прихода по основу субвенција за газдовање спомеником природе „Рипаљка“ за 2.076.600 динара. Сходно увећању прихода, увећани су расходи по тим основама и то у делу набавке материјала, погонског горива и производних услуга. Увећање радних задатака изискује ангажовање већег броја извршилаца, те се планира запошљавање три радника на одређено време и увећање трошкова запослених за износ од 2.170.000 динара.

Вршилац дужности Културног центра Сокобања Далиборка Стевановић, изложила је одборницима план и програм новоформираног центра са предлогом финансијског плана, који је такође усвојен. „Културни центар „Сокобања“ током 2023. године радиће на унапређењу активности којима ће кроз различите програме неговати сећање на заоставштину познатих песника, писаца, глумаца, етнолога, музиколога, просветитеља, сликара чија је заједничка одредница не само изузетност у српској култури, већ и Сокобања као место рођења или почетака академског узрастања. Програмска активност Завичајног музеја са програмима Културног центра у 2023. ће кроз међусобну сарадњу и допуњавање чувати историјско наслеђе, традицију и културуˮ, стоји између осталог у плану рада новоформираног центра.

Седница је одржана у згради СО Сокобања, а одборници су усвојили свих 16 тачака дневног реда, које су се, поред наведених, односиле на програм пословања ЈП „Напредакˮ и ЈП „Зеленилоˮ.

Извор: СОКОпрес