Вести

Они који некога туку и малтретирају завршиће иза решетака

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не зна шта су народне патроле, али је поручио да ако било ко некога малтретира или туче тај ће завршити иза решетака.

"У овој земљи само држава има монопол физичке принуде и једина која је надлежна да спроводи закон у дело и то ће да ради", истакао је Вучић одговарајући на питања шта ће држава да учини поводом појаве народних патрола које су се појављивале око миграната, а како тврди новинар, сада прете и новинарима поводом мурала Ратка Младића.

Вучић је рекао да ће држава да се понаша у складу са законом подједнако према свима и према онима који мисле да су због било чега изван закона, јер имају подршку неких медија и политичара.

"Сви су једнаки пред законом и према свима ћемо једнако да се односимо. Само таква држава може да има поверење грађана", поручио је Вучић.

Он је напоменуо и да свако јутро добија извештај о дешавањима у земљи и да је ноћас забележен најмањи број инцидената.

Поштујемо све жртве, мој предлог назив по јасеновачким жртвама

Председник Александар Вучић изјавио је данас да поштује све жртве и да је веома поносан што је предложио да се део обале између два моста на Сави назове по јасеновачким жртвама.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара да коментарише изјаву Весне Пешић, да је "изједначио јасеновачке са сребреничким жртвама".

"Не знам шта бих вам рекао, да идем сад у историју да објашњавам нема много смисла. Изражавам пијетет према свим жртвама, али можда ме је напала због тога што сам предложио да се обала између два моста назове по јасеновачким жртвама", рекао је Вучић током посете ТеНТ-у у Обреновцу.

Истакао је да сребреничке жртве није никада нипонадаштавао и додао да Србија до сада није имала ниједну улицу или слично која би носила назив по јасеновачким жртвама.

Оне који га због тога оптужују, Вучић је назвао поданицима и послушницима разних из региона и иностранства да се никоме не би замерили па их, како каже, баш брига за најстрашније злочине и проливену крв наших сународника.

Рекао је да није читао ни чуо због чега га је Пешићева критиковала и додао:

"Поносан сам што сам то предложи лично и вероватно сада треба да будем обешен".

Поручио је да век морамо да поштујемо сребреничке и друге жртве, али и јасеновачке.

Надлежни ће питати и Грчића и Маринику о наводном прислушкивању

Председник Александар Вучић изјавио је 11.новембра у Обреновцу да није данас разговарао са директором ЕПС-а Милорадом Грчићем о наводном прислушкивању у ЕПС, јер је имао паметнија посла, као и да је уверен да ће надлежни орган то питати Грчића.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да ли је током обиласка ТЕНТ Б разговарао са Грчићем на ту тему.

"Прислушкивали су мог тату и раднике ЕПС-а? Је л то рекла Мариника Тепић? Нисам разговарао, имао сам паметнија посла, то ће да га (Грчића) питају надлежни органи, нисам надлежни орган за присклушкивање. Сигуран сам да ће да позову и Маринику да сведочи о својим сазнањима. Хвала јој много што брине за мог оца", поручио је председник.

Вучић је прокоментарисао помињање свог оца у контексту тврдњи око прислушкивања и приметио да на друштвеним мрежама види, како је рекао, и да сваки дан има другог оца и иронично додао да је забринут што се његови политички противници сада толико брину о његовом оцу Анђелку и како га наводно прислушкују.

Вучић је у истом тону констатовао да се исто тако брину и за чланове његове породице, које свакоднено нападају и поручио да се он сигурно неће на исти начин бринути о њиховој деци, већ ће бринути о њима као и о свим другим грађанима Србије.

Највише неистина о Србији чује се управо одавде

Председник Александар Вучић изјавио је да не разуме оне који свом народу приписују фашизам, уз примебду да се највише неистина о својој земљи чује управо одавде.

На питање “какав треба бити човек и са којим циљем да српском народу приписује фашизам”, будући на сва страдања Срба у ратовима у 20.веку, Вучић је рекао да свакодневно чује и чита лажи у домаћин и регионалним медијима о Србији.

“Да ли сте видели како су лагали да је Вулин положио цвет испред мурала (Ратку Младићу)? Нема шта нису спремни да слажу, у домаћим и у регионланим медијима. А цвет је оставио старији брацнци пар у пролазу. Али, кад људи воле да лажу, то нема више никаквог смисла”, рекао је Вучић новинарима у Обреновцу.

Додао је да је он пре 10 дана био неко ко је шутирао заробљенике у месту у којем никада није био, а када су они који су то објавили схватили да су се преварили, јер он није у политици од 1991.већ од 1993.године - ништа се није десило.

“Кога брига, лагали смо два дана, идемо са новом лажи. Тако је и са овим. Прво су рекли да полиција штити зидове, а полиција штитила њих да не добију батине, и привела неколико младића који су желели обрачун са њима. Полиција се склонила после, прекречили су мурал, једни, други, то више нема везе са полицијом”, рекао је председник Србије.

Осврнуо се у том смислу и на примедбе неколико европарламентараца Србији, указујући да о томе прича Тонино Пицула из Хрватске - која има на десетине мурала осуђених ратних злочинаца по целој земљи, као и улице које носе име Мила Будака, нацистичког злочинца, што само држава може да одлучи.

Како каже, имају у Хрватској и споменике Миру Баришићу, првоснажно осуђеном терористи, убици југословенског дипломате, и то је, чланица ЕУ, која, додаје, нама “соли памет” око нечега у шта се држава не меша, осим што спречава да дође до туче.

“Такви су то лажови, све је засновано на лажима. И мисле да ће неко да се уплаши. Боље да ме нема, него да будем понизни потрчко Пицуле, Виоле фон Крамон, који немају други посао него да мрзе Србију и да лажу сваког дана”, рекао је Вучић.

Приметио је и да ће се највише неистина о својој земљи чути - управо одавде.

“Како неки не могу да преживе што радимо пројекте, што ће Србија да има струју за себе, цену гаса, нове путеве, пруге, нови Клинички центар у Београду. Данас Србија отвара најмодерније фабрике, а раније смо све затварали”, рекао је Вучић.

Додао је да ће држава молити и људе из дијаспоре да се враћају, јер они значе за наш напредак, да Србија напредује, ради, али да морамо, каже, себе да поштујемо.

“А, у медијима неким главна вест да су огорчени Новосађани што је неко фарбао српску тробојку. Како вас није срамота? Какав је то аутошовинизам, о чему се ту ради?”, запитао је Вучић и додао да властима у Београду највише замера што су одстали од идеје подизања јарбола са тробојком на Ушћу.

На питање да ли ће они који српском народу приписују фашизам, подићи глас због Срба на КиМ, Вучић је иронично одговорио:

“Хоће, већ сутра. Иду прво да окрече таблу Аћифу ефендији, коју нису девет година, а сутра ће онда то да ураде”.

Izvor - vucic.rs