Вести

Општина Сокобања почела традиционалну акцију поделе беле технике корисницима социјалне помоћи

Подела беле технике корисницима социјалне помоћи на територији наше општине, почела је јуче. Према речима Владимира Павловића, директора Центра за социјални рад, већ неколико година уназад локална самоуправа у сарадњи са Центром и Црвеним крстом помаже на овај начин корисницима социјалне помоћи. Помоћ је у виду беле технике и додељује се према листи корисника коју су направили Центар за социјални рад и Црвени крст Сокобање.

– Могу да кажем да локална самоуправа већ традиционално дарује нашим корисницима нешто од беле технике. Укупно 16 уређаја биће подељено у току ове акције. На тај начин наши корисници, поред месечне и једнократне помоћи у новцу и намирницама, добијају и кућне уређаје – рекао је Павловић.

Општина Сокобања годинама уназад помаже све угрожене и осетљиве категорије становништва, сазнајемо од Владимира Миловановића испред Привременог органа власти општине Сокобања.

– У протекле две године подељено је 29 уређаја беле технике. Планом за ову годину предвиђена су и средства у буџету општине Сокобања у износу од 500 хиљада динара и купљени су уређаји који ће бити подељени онима којима су итекако потребни. Брига о људима којима је помоћ потребна, исто као и брига о пољопривредницима, пензионерима, самохраним мајкама, увек је била приоритет локалне самоуправе – истакао је Миловановић.

Фрижидер је јуче додељен и Дарку Петровићу из Читлука самохраном оцу са тројицом синова. Најстарији има осам година и близанце четири године старости.

– Радим грађевинске послове кад год могу, али се трудим и да деци посветим што више пажње. Ова помоћ ми много значи јер је бела техника скупа, не бих могао да је приуштим. Хвала општини Сокобања и Центру за социјални рад што су ми помогли – рако је Петровић.

Поред породице из Читлука, фрижидере су јуче добиле и породице из Сокобање и Жучковца. Акција се наставља следеће недеље, а Миловановић је рекао да ће локална самоуправа наставити да помаже овим породицама и да самохраним очевима понуде запослење.

Извор СОКОпрес