Вести

Отворен мултифункционални спортски терен у Реснику

У селу Ресник јуче је свечано отворен мултифункционални спортски терен. Председник Привременог органа општине Сокобања Миодраг Николић каже да је реконструкција терена почела још пре десет година и да му је драго што је лично он утицао да се овај терен заврши и једно од најмногољуднијих села добије игралиште какво заслужује.

− Као што сам више пута рекао, овде не стајемо са уређивањем терена по месним заједницима, али смо најпре кренули од сеоских насеља са највише деце. До краја године биће отворен и терен у Трубаревцу, а следеће године и по другим селима, тако да ће и она најмања добити своја игралишта односно спортске терене − рекао је Николић.

Председник Привременог органа се овом приликом захвалио Спортско-рекреативном центру „Подина”, ЈП „Зеленило” и МЗ Ресник који су учествовали у изградњи и реконструкцији овог терена.

− Ми смо овде направили мултифункционални терен за мали фудбал 3 на 3, терен за баскет, делом са четири клупе и два стола где се може играти шах а на самом улазу је спортска теретана на отвореном. Замисао је била да га могу користити мештани свих година старости. А на лето ће ту бити одржавани промотивни турнири као и сеоске олимпијаде. − рекао је Милош Крстић, директор Спортско-рекреативног центра “Подина”.

Владимир Вујић председник фудбалског клуба у овом селу каже да ће терен много значити свим становницима Ресника, посебно младим људима који ће моћи да се окупљају ту и проводе време, на најбољи начин, бавећи се спортом.

Извор : СОКО прес