Вести

Посета потпредседника СНС Николе Селаковића Сокобањи

Потпредседник Српске напредне странке и члан главног одбора Никола Селаковић данас је посетио Сокобању. Дочеку је присуствовало пар стотина активиста, симпатизера Српске напредне странке, а и повереник ОО СНС Књажевац Мирољуб Михајловић. Селаковић је посетиоцима указао са каквим се све проблемима сусреће Сокобања, позната као бисер српског туризма, где сваке године све више младих и образованих људи напуштају свој град.

Сокобања је неправедно запостављена, а има велики туристички и бањско-здравствени потенцијал који се недовољно користи. Оно што је кључ за развој Сокобање је инфраструктура. Док нема доброг пута којим туристи могу да дођу, људи ће ово место заобилазити – казао је Селаковић.

У Сокобањи више не сме бити затворених хотела у стечају, уништених паркова и шеталишта. Потребни су инвеститори који ће Сокобањи вратити сјај и поставити европске стандарде какве заслужује.

"Aко будем остао на челу овог ресора, трудићу се да нађемо стратешког партнера за хотел 'Mоравица' и да направимо врхунски хотел са наjмање четири звездице са добрим спа и велнес центром. Без таквог великог хотела нема ни развоjа бањског туризма, а када се развиjе бар jедан хотел развиjаће се и апартмански смештаj", навео jе Селаковић.

Према његовим речима, Сокобања може да буде пример да држава почиње да враћа живот у источну Србиjу.