Вести

Потписани уговори о субвенцијама у пољопривреди

Пољопривредни произвођачи са територије општине Сокобања и представници локалне самоуправе, потисали су протеклог петка уговоре о субвенцијама у пољопривреди. У сали Скупштине општине Сокобања закључена су 23 уговора и то из области говедарстава 16, пчеларства три и за камате четири уговора.

Ово је била прва подела субвенција за пољопривреду у овој години. Конкурс је отворен до 30. октобра и општина ће потписивати уговоре са пољопривредницима и додељивати средства до краја године, односно, до расподеле опредељених средстава.

Преко директних давања, општина Сокобања је определила шест милиона и 300 хиљада динара за субвенције у говедарству, овчарству, пчеларству, свињарству, пластеничкој производњи и воћарству, у плаћању осигурања и камата. За сајмове и едукације одвојено је 500 хиљада динара и већ је реализован одлазак на Сајам пољопривреде у Новом Саду. Нова мера од ове године је прерада у воћарству. Опредељено је и 10 и по милиона динара за удружења и то из области говедарства за осемењавање приплодних крава и из области воћарстава за противградну заштиту.

Извор : СОКОпрес