Вести

Потпредседница ГО Марија Обрадовић посетила Сокобању

Марија Обрадовић, потпредседница Главног одбора Српске напредне странке, посетила је у петак Општински одбор Српске напредне странке Сокобања и присуствовала трибини градског одбора СНС.

Пре одржавања трибине Обрадовић је дала изјаву за наш портал у којој је између осталог рекла да она сваког дана обилази општинске одборе СНС у разним градовима и општинама, као и да је Сокобања позитиван пример и место где се и те како види напредак.

Marija Obradović Sokobanja̶

У општинском одбору Сокобања су заиста озбиљни људи који су направили резултат и на позицијама на којима се налазе у ОО СНС и у локалној заједници. Врло је важно да наши функционери СНС који се налазе на руководећим местима у локалним самоуправама дају максимум од себе. Рећи ћу вам да смо од 2010 године, а у највећем броју места од 2012 године на власти у готово свим општинама и градовима Србије и има и наших људи који су показали мање од максимума, док је Сокобања једно од места које је видљиво направило велике резултате. Оно што је велики проблем Сокобање је што је затекла страшно стање и све оно што се ради у овом тренутку се не види у тој мери јер заправо тек доводи Општину Сокобања на неки нормалан ниво функционисања. Сокобања је заиста једно од места где се виде резултати. Где су људи јако озбиљни и посвећени. Али наравно увек можемо и морамо да будемо бољи и то је нека порука председника Вучића да посебно страначки функционери морају много више да разговарају са грађанима јер ће тек тог трена схватити да ли је посао који раде заиста добро оцењен или треба нешто да коригују ̶ рекла је Обрадовић.

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке је истакла и да ће централа СНС а и држава и даље помагати развој Сокобање.

̶ Све похвале за људе у Сокобањи, радићемо и даље, још снажније и више, али нам је потребно да су грађани ту са нама и да нас свакодневно притискају својим захтевима, јер само док ви тражите ми можемо нудити више, будете ли пустили политичаре да уживају у својим повластицама и фотељама ништа од тога – истакла је Марија Обрадовић.

 

Општинска сала изнад Ватрогасног, где је одржана трибина, била је испуњена члановима и симпатизерима странке, које је потпредседница Главног одбора упознала са плановима СНС за наредни период али и оним што је до сада учињено. Она је додала и да ће наредна предизборна кампања бити највероватније тежа и жаргонски речено прљавија од претходних. Обрадовић је истакла да СНС жели да уведе нову политичку културу и да се боре за праве вредности, пре свега за младе који су наша будућност. У складу са тим, она је најавила да је буџетом за наредну годину за финансирање стана за младе одвојено око 500 милиона евра, а од 250-400 милиона евра у зависности колики буде обим реформе, одвојено је за подстицај за предузетништво за младе људе. Према њеним речима, то су неке тачке са којима се кренуло а у зависности од резултата, дијалога са младима које ће покренути, зависи колика ће количина новца бити потрошена.
Трибину су водили народна посланица Драгана Костић, председник општинског одбора Српске Напредне Странке сокобања и заменик председника општине Владимир Миловановић и заменик председника општинског одбора Српске Напредне Странке Сокобања и председник Општине Сокобања Исидор Крстић, који је овом приликом позвао окупљене грађане да присуствују коктелу који ће поводом завршетка године бити одржан у хотелу „Моравица” у суботу 28. децембра са почетком у 12 часова, и на коме ће председник Општине Сокобања Исидор Крстић, презентовати шта је то урађено претходне три и по година, након чега ће ОО СНС Сокобања и званично ући у кампању.