Вести

Потпредседник обишао плантаже jабука "Тerra Optima"

Након посете штанда у Сокобањи, потпредседник странке Никола Селаковић обишао је 13 хектара плантаже jабука "Тerra Optima" у селу Жучковац. Навео је да треба инвестирати и подстаћи људе да уложу у породична предузећа, као што је то урадио и власник плантаже Страхиња Јокић који је уложио око пола милиона евра, и своjе плодове извози на тржиште земаља Eвропске униjе.

"Oво jе добар пример породичног посла и порука за све младе људе да имаjу перспективу у Србиjу", закључио jе Селаковић.

Влада Србиjе ће, како jе указао, кроз нову политику субвенционисања пољопривредне производње, директним улагањима у технику и све што jе потребно за обраду земље субвенционисати 50 одсто набавке нових трактора, прикључних машина, материjала коjи су потребни за пластенике, противградну заштиту.

"Са своjе стране ћу се као члан руководства СНС, министар у овоj Влади, или на било коjоj позициjи да будем или да не будем у будућности, трудити да овакве људе подржимо", нагласио jе Селаковић.

Према његовим речима, држава има наjвеће савезнике у људима попут Jоjића, коjи нису изнели своj капитал из земље, већ су га уложили у своjу земљу.Србиjа може да има савремено село коjе ће уз примену потпуно нових технологиjа и метода бити у стању да обезбеди добре приносе и здраве производе.

Страхиња Jокић jе захвалио на посети министру, представницима кабинета премиjера, као и министарства пољопривреде, истичући да би уз њихову подршку читав краj могао доћи до значаjних резултата, не само са jабукама, коjе су, како jе навео, jако скупе у узгоjу, већ и шљивама и вишњама и трешњама и другим воћем. Jокићев син Mилош jе додао да његова породица жели своjим примером да подстакне и остале произвођаче из овог краjа да следе њихов пример. Ми млади треба да покажемо да jе ово будућност и да општина Соко Бања не треба да заснива своjу будућност само на туризму jер jе пољопривреда грана коjа у Србиjи може да буде и профитабилна и лепа.