Вести

Скупштина општине Сокобања одлучила: Најбољим ученицима бицикл на поклон

Извор - СОКОпрес

Одборници Скупштине општине Сокобања су на седници, одржаној 7. јуна, усвојили завршни рачун буџета. Општинска каса лане је забележила позитиван салдо пошто је приход био 738.143.000 динара, а расход мањи за 93.430.000 динара. Када се додају и пренета средства из ранијих година, онда укупни приходи у општинском Буџету износе 833.629.000, а укупни извршени текући расходи 644.713.000 динара. Део разлике од 188.916.000 је Одлуком, близу 184 милиона, распоређен за друге програме и активности.
Пред општинским парламентом се нашао и Извештај о степену реализације програма пословања ЈКП „Напредакˮ у прва три месеца ове године, у коме се каже да није било одступања у планираним активностима, а и у финансијском делу од донетог плана.

Када је у питању рад другог комуналног предузећа „Зеленило-Сокобањаˮ које је прошлу годину завршило са позитивним финансијским пословањем, у прва три месеца ове године суочило се са мањим приходом, али и расходом. Разлог је мање ангажовање од планираног на зимском одржавању путева, јер су изостале обилније и чешће падавине.

Одборници су обрадовали и најбоље ученике у основној школи. На предлог одборника Драгана Николића из СНС, Скупштина је донела Одлуку о награђивању ученика Основне школе „Митрополит Михаилоˮ Сокобања у 2022. години. Школарци од 2. до 8. разреда, који су завршили разред са одличним успехом и свим петицама, биће награђени бициклом. Средства ће обезбедити општина Сокобања.

Сокобањски локални парламент је Одлуком о начину изјашњавања корисника комуналних услуга о квалитету пружања комуналних услуга локалних предузећа дефинисао како и када ће грађани износити ставове о пруженим услугама. Потрошачи ће се једном годишње изјашњавати о пруженим услугама, са циљем унапређења квалитета услуга и унапређења организације и ефикасности рада вршилаца делатности.

Скупштина је усвојила и Програм мерења нивоа буке у животној средини на територији општине којим је утврђено шест мерних места у различитим деловима Сокобање. Мерење нивоа буке вршиће се на сваком од шест мерних места у периоду од четири месеца.

Скупштина је усвојила и Локални план управљања отпадом који представља стратешки документ у овој области којим се дефинишу циљеви управљања отпадом у складу са Програмом управљања отпадом Републике Србије 2022 – 2031.

На овом скупштинском заседању именована је Изборна комисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница и то: Никола Николић, дипл. правник, председник Комисије, Александра Марковић, дипл. правник, заменик председника Комисије, Сања Богдановић, члан, Иван Тодоровић, заменик члана, Милена Раденковић Гаћеша, члан и Бојан Младеновић, заменик члана.

Соња Стефановић, дипл. правник, биће секретар Изборне комисије, а Марија Јовановић, дипл. правник, именована је за заменика секретара.