Вести

„Спортске игре младих” данас одржане у Сокобањи

Сокобања је данас по четврти пут била домаћин „Спортских игара младих 2021”, каравана радости и пријатељства. Ова највећа манифестација аматерског спорта у Европи, која има за циљ промоцију здравог начина живота, у Србији се одржава осму годину заредом. Због кише и лошег времена отварање није обављено на Спортским теренима „Подина” како је било најављено, већ у спортској хали. Организатори су за мање од сат времена отварање пребацили у Спортску халу уз поштовање свих мера.

У плану је да се крајем јуна свечано отварање овогодишње сезоне Дунав осигурања „Спортске игре младих” уз један леп концерт, одржи управо у Сокобањи, а данашњу манифестацију свечано је отворио председник општине Сокобања Миодраг Николић.

− Велика ми је част и задовољство што смо данас домаћини „Спортских игара младих”. Циљ овакве једне манифестације је дружење и развој омладинског и јуниорског спорта чему тежимо свих ових година а сада смо уз помоћ организатора ове манифестације, подршку локалне самоуправе и спортских клубова и и успели да то изведемо. Ми ћемо се трудити да у наредном периоду још више улажемо у омладински спорт и уз помоћ оваквих манифестација младима укажемо на то да није битно победити него учествовати. Сврха је дружење и пре свега здравље деце јер су она будућност Србије − рекао је Николић.

Пламен радости и пријатељства запалиле су одбојкашице Мара Илић и Кристина Голубовић које су прошле године на Међудржавном првенству у Сарајеву освојиле сребрну медаљу.

Далиборка Делибашић пи-ар Дунав осигурања Спортских игара младих каже да овај караван веома радо долази у Сокобању јер су овде људи захваљујући туризму навикли да буду добри домаћини.

− Данас су у Сокобањи и деца из Зајечара, Прокупља, Ниша, Књажевца што је доказ да Сокобања има добру спортску инфраструктуру и да локална самоуправа доста улаже у спорт и младе, што значи да ће овај крај једног дана поред тога што је сјајна туристичка дестинација у Србији постати и озбиљан спортски центар − истакла је Делибашић.

Милош Крстић директор СРЦ „Подина” каже да је изузетна част што је Сокобања по четврти пут део овог каравана младости који је веома значајан за децу.

− Имали смо временских неприлика тако да смо морали цело отварање за непуних сат времена да пребацимо у халу и уз поштовање свих мера направили овде једно прелепо отварање. Деца од првог разреда основне до првог разреда средње школе из Сокобање и околних градова, такмиче се у: одбојци, баскету(три на три), малом фудбалу, трка на 60 метара, а најмлађи, односно учесници од првог до четвртог разреда основне школе у познатој игри „Између две ватре” тако да смо покрили све узрасте . Нама је битно да су деце сигурна и задовољна и да са осмехом напуштају и завршавају игре − рекао је Крстић.

Извор: СОКОпрес