Вести

Возило за ученике са инвалидитетом

У Палати Србија у Београду јуче је уприличено свечано потписивање уговора о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама Министарства за бригу о породици и демографију Републике Србије са локалним самоуправама, а на основу овогодишњег конкурса.

Међу изабраним локалним самоуправама је и општина Сокобања. Средства су намењена за набавку возила за особе са инвалидитетом, а превасходно када је у питању превоз ученика са посебним потребама из Сокобање. Република за набаву овог средства учествоваће са 4,2 милиона динара док ће се остатак новца обезбедити из општинског буџета.

Испред Општине Сокобања, потписивању уговора је присуствовала Александра Јаковљевић, из Одељења за општу управу и друштвене делатности.

− Општина Сокобања дуги низ година активно спроводи мере популационе политике и ради на њиховом унапређењу. Једна од досадашњих мера јесте превоз сокобањских основаца са посебним потребама са њиховим пратиоцима, што умногоме олакшава школовање нашој дечици и њиховим породицама − рекла је она.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић је истакла да је брига о породици, деци и борба за бољу демографску слика један од приоритета Владе Републике Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију.

− Држава је издвојила 400 милиона динара за мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи − поручила је министарка Кисић Тепавчевић.

Извор: СОКОпрес