Вести

Вучић добио позив Бајдена за учешће на Самиту за демократију

Председнику Србије Александру Вучићу данас је стигао званични позив Беле куће за учешће на Самиту за демократију, који организује председник САД Џозеф Бајден, преноси "Блиц".

Бајден је у позиву, у име америчког народа, упутио "најлепше жеље" председнику Вучићу и народу Србије.

"Препознајемо и ценимо ваше партнерство у раду на изградњи демократског друштва у коме се поштују људска права која омогућују просперитет свим грађанима. У време великих изазова и огромних могућности, важније је него икада раније да демократије покажу да могу да се побрину за потребе својих грађана и суоче се са глобалним изазовима", наводи се у позиву, који је Бајден потписао.

Бајден је, како се види на фотографији позива коју је објавио Блиц, навео и да му је задовољство да позове Вучића да учествује на виртуелном Самиту за демократију, који ће бити одржан 9. и 10. децембра ове године године.

"Позивам шефове држава и влада, друге владине званичнике и представнике компанија и невладиних заједница да ми се придруже у предузимању акције у циљу јачања демократије и одбране од ауторитаризма, борби против корупције и промовисању поштовања људских права", поручује се у позиву.

Izvor - vucic.rs