Вести

Завршени су радови на уређењу депоније

Општина Сокобања је уложила 3 милиона динара за уређење несанитарне депоније ,,Трговишки пут”. Сама депонија и непланско одлагање отпада је вишедеценијски проблем наше општине тако да је њено уређење било неопходно, посебно имајући у виду да још увек није завршена регионална депонија, сазнајемо од Владимира Миловановића, заменика председника општине Сокобања.

− Депонија је сада засипана, направљен је одбрамбени бедем, који ће ономогућити да смеће са депоније продре у реку Моравицу, а затим и у Бованско језеро које је захватно и из кога се Алексинац снабдева пијаћом водом. Урађен је кружни пут а на западној и јужној страни депоније обезбећен је простор за даље одлагање смећа у наредних годину до годину и по, када се надамо да ће бити завршена регионална депонија. Урађена су два прилазна пута за камионе. Заобилазница ће служити да у случају лошег времена камионима буде обезбеђен прилаз − рекао је Миловановић.

Планови ЈКП ,,Напредак” су да се постави кућица како би депонија била обезбеђена физичком радном снагом, сазнајемо од Зорана Ристића руководиоца техничког сектора Јавно комуналног предузећа „Напредак”.

− Наплаћиваће се даље изношење смећа а радници који би радили на депонији управљали би камионима који довозе комунални и некомунални отпад који би био складиштен плански, односно водило би се рачуна где и како се одлаже отпад. Након складиштења отпад ће бити затрпаван булдозером − рекао је Ристић

Извор: СОКОпрес